У периоду од 18-24.07.2022. године у Португалу (Торрес Ведрас) одржан је Међународни камп младих Црвеног крста/крижа и Црвеног полумјесеца “Атлантис XВИИИ ” који је организован од стране Центра за сарадњу у области Медитерана, а домаћин је био Португалски Црвени крст/криж. Друштво Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине представљали су представници младих Абдурахман Аљић и Драгана Делић.

На кампу, учешће је узело 40 младих из 19 различитих националних друштава и то Италије, Монака, Француске, Либана, Либије, Португала, Шпаније, Палестине, Албаније, Србије, Хрватске, Црне Горе, Израела, Туниса, Словеније, Андоре, Грчке и Kипра.

Учесници су током кампа обрађивали теме које се тичу менталног здравља и лидерских вјештина, те су имали прилику да кроз “ Интеркултуралну ноћ ” представе Друштво Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине и Босну и Херцеговину. Представници Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине су учествовали на округлом столу који је организован у оквиру кампа, а кроз који су имали прилику дискутовати и учити о Међународном хуманитарном праву, те улози и важности младих у одговору на кризе.

Била је ово јединствена прилика за размјену искустава и добрих пракси између младих националних друштава Црвеног крста/крижа и Црвеног полумјесеца.

O Društvu

Za partnere

Неwслеттер